15 Haziran 2014 Pazar

Fethiye Balık Pazarı





Yıllar boyu damağınızdan gitmeyecek bir tadı mı, yoksa yıllar geçse bile hatıralarınızdan silinmeyecek bir anıyı mı tercih ederdiniz? 
Eğer ikisini de bir arada yaşamak istiyorum diyorsanız adresiniz Fethiye Balık Pazarı olmalıdır. Lezzeti ve otantikliği ile meşhur olan; zengin balık çeşitleri ve uygun fiyatlarıyla yerel halk ile turisti; genci ile yaşlısını buluşturan Fethiye Balık Pazarı, Sevdiğiniz insanlarla Fethiye'de en güzel balık sofralarını yaşayabileceğiniz mekandır.




Peki, bunu nasıl yapacaksınız ve buraya nasıl ulaşacaksınız? Öncelikle sabah saat 10.00 civarı Fethiye limanından hareket eden tekne gezisi ayarlarsınız. O koy senin, bu mavi ege benim gezerek akşamüstü 18.00 sularında Fethiye limanına geri dönüş yaparken gün içerisinde Muhteşem doğa ve deniz’in üzerinizde yarattığı harika hissin yanı sıra yavaştan acıktığınızı da hissedersiniz.


 İşte o andan itibaren rotanız Ege'nin vazgeçilmez damak lezzeti olan balık menüleri olmalıdır. Çünkü Ege ve Egelilerin Antik çağlardan buyana balık yemekleri üzerine ayrı bir ustalığı vardır. Bu sanki genetik bir durumdur.
Tur Teknenizin Limana yanaşmasından sonra karaya ayak bastığınız ilk anda Fethiyeli birine Balık Pazarının yerini sorabilirsiniz hemen size yerini tarif edeceklerdir. Çünkü Fethiye Balık Pazarı Hem Fethiye Halkının hem de turistlerin uğrak yerlerinden biridir. Bununda çok haklı bir sebebi vardır.



Yerel halk ve turistleri kaynaştıran ve ortak bir tat ve eğlence ortamında buluşturan bu mekan Fethiye’de Old Bazaar denen eski Fethiye yerleşiminin hemen arka kısmında ve Fethiye esnafının yoğun olduğu dükkanların tam ortasında yer alır. Büyük bir kare alan ve kare alanın tam ortasında tezgahları 2 metre uzunluktan  oluşan (eşitliği ve haksız rekabeti ender göreceğiniz yerlerden biridir bu mekan) 16 ayrı esnafı besleyen minik minik balıkçı dükkanları ile birbirinden taze onlarca balık çeşidi vardır. Balıkçı tezgahlarının tam karşısında ise  restoranlar sıralanmıştır.


Fethiye Balık Pazarına yaklaştığınız andan itibaren Balık Pazarı atmosferi sizi etkiler, başınızı döndürür. Birbirinden nefis Izgara Balık kokularıyla, kedi miyavlamaları, kızarmış ekmek kokularıyla Çingene fasıl grubunun nameleri birbirine karışır. Siz bu harika atmosferin farkındalığını yaşarken birden kendinizi köşedeki yerinize oturur bulursunuz. Siz söylemeden salatalar, kızarmış ekmekler, sarımsak soslu tere yağlar gelir. Yan yana dizilen tezgahlarda istiflenmiş balıkları seçmeye gidersiniz. Jumbo karides fakiri Türkiye'de en büyük karideslerin burada satıldığını fark edersiniz. Fiyatları oldukça uygun olan balık ve karideslerden seçiminizi yaparsınız. 


Balığınızı, karideslerinizi alıp ayıklattıktan sonra, balıkçılardan birini seçip pişirtebilirsiniz. Balığın en tazesini en ucuza yer iken, aynı zamanda sosyal bir sorumluluk yapıyorsunuzdur aslında. Çünkü burada harcadığınız para sadece bir kişiye veya bir kasaya girmiyor. Seçim yaptığınız balıkçı dükkanlarının kasalarına ve seçtiğiniz restoranların kasasına giriyor. Böylelikle ekonomiye katkı yapar iken, aynı zamanda birçok insanın da geçimine katkıda bulunuyorsunuz.



Seçtiğiniz balık veya Karideslerinizin pişmesini beklerken buzluktan çıkmış soğuk içecekleriniz ve diğer mezelerde masadaki yerlerini alırlar. Hiç unutulamayacak bir gece, işte bundan sonra yaşanır. Siz o atmosferden ayrılsanız da, Yıllar sizi çok farklı yerlere getirse de, buradaki o gecenin lezzeti, ömür boyu damağınızda kalacaktır. 

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder